REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Populaire bloggers steunen betogers in Moskou: tegen Poetin en politiegeweld, vòòr vrije verkiezingen

BuitenlandOnder zware politieaanwezigheid en de regen betogen tienduizenden mensen vandaag in de Russische hoofdstad Moskou tegen politiegeweld en voor vrije verkiezingen. De oppositie, die van de autoriteiten een vergunning hadden gekregen voor de manifestatie, verwachtte vooraf ruim 100.000 betogers. De ngo Bely Stsjotsjik (witte teller) telde omstreeks 15 uur 40.000 mensen. Het is al de vierde week op rij dat de oppositie op straat komt in Moskou, deze week zonder verschillende van hun kopstukken, die opgesloten zijn.

6 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Vandaag op onze TV reportage. Alleen studenten ? U zit er compleet naast.
  • Erwin Beerens

    5 jaar geleden
    2 reacties tot nu toe, beide Russische namen met pro-Poetin retoriek. De Russische trollenfabriek is weer eens aan het werk.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Georgi en wie zegt dat uw reactie geen propaganda is. we krijgen hier in Oekraine wel degelijk filmbeelden ginder gemaakt. En inderdaad Rusland is verre van een democratische staat. wue zegt dat de oppositie geen stad kan leiden ?
  • yves power

    5 jaar geleden
    Rusland probeert europa te vergiftigen met hun leugens en hun raketten dat ontploffen
  • Pavel Savka

    5 jaar geleden
    de meeste "ontevreden" zijn werkloze studenten met iphones... heb wel vragen bij. VS steunt deze gasten met geld, om revolutie te laten gebeuren. Hoe dan ook zou Rusland niet democratisch zijn zouden alle deze jongeren al lang in gevangenis zitten... maar ja al weken lopen zij rond en zeggen hun mening. Tjah :)