© Belga

Zes mensen opgepakt in verband met machete-aanval op twee agentes in Charleroi

In het kader van het onderzoek naar een terroristische aanval in Charleroi werden woensdagochtend acht huiszoekingen uitgevoerd. Zes mensen werden gearresteerd en verschillende wapens in beslag genomen. Twee agentes van de politiezone Charleroi werden op 6 augustus 2016 voor de ingang van hun commissariaat aangevallen door een man met een machete.

jva

Terreurorganisatie Islamitische Staat eiste de aanslag dezelfde dag nog op. De dader, die werd neergeschoten door één van de agentes en nadien overleed, bleek een 33-jarige Algerijn die illegaal in het land verbleef na zijn uitwijzing. De twee agentes waren zwaargewond en werden even in een kunstmatige coma gebracht.

Een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme werd belast met de zaak om volledige klaarheid te brengen over ‘poging tot terroristische moord’. Van de acht huiszoekingen op woensdagochtend werden er vier uitgevoerd in Farciennes, twee in Charleroi, één in Châtelet en één in Fleurus. Hierbij werden meerdere wapens inbeslaggenomen, waarvan enkele gelijkaardig aan de machete die op 6 augustus werd gebruikt.

Zes personen werden eveneens gearresteerd en meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter zal in de loop van woensdag beslissen over hun vrijlating of hun eventuele voorlopige hechtenis. In het belang van het onderzoek werden geen verdere details vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer