Het Amazonegebied wordt bedreigd door de snel toenemende ontbossing.
Volledig scherm
Het Amazonegebied wordt bedreigd door de snel toenemende ontbossing. © REUTERS

Duitsland schort donaties aan Braziliaanse milieuprogramma's deels op

Duitsland zal de financiering van projecten die het Braziliaanse regenwoud beschermen deels opschorten. Dat heeft de Braziliaanse krant Folha de São Paulo zaterdag gemeld.

8 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Alle invoer van tropisch hout had al lang verboden moeten zijn in de EU. De meer dan honderd eco-labels zijn puur bedrog.Ik heb met m'n eigen ogen in Azië, Z-Amerika en Afrika gezien hoe bomen massaal gerooid worden.Laat u niets wijsmaken en koop alstublieft NIETS meer van tropisch hout.
  • paul vdkerckhove

    5 jaar geleden
    Als de grote banken in de Braziliaanse economie investeert is er geen enkele rem op de ontbossing . Want onder de teelaarde liggen er ook nog minerale schatten . In feite doet iedereen via de westerse levenswijze mee aan het op spieren van de natuurlijke grondstoffen .
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Robrechts Peeters: Die link had ik ook meteen gelegd. En Bayer moet in die mega-overeenkomst ook haar producten kwijt.want in enkele landen ligt het een beetje gevoelig. In Zuid-Amerika gaat Duitsland nog 'oude getrouwen' terugzien of hun nazaten. Ik vermoed dat het een heel hecht clubje is.
  • cindy moens

    5 jaar geleden
    Bomen zijn net DE oplossing voor het klimaat en dan gaan ze het nog meer kappen, pure winstbejag van kortzichtige mensen.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    opschorten natuurlijk in het kader van de met de EU zopas afgesloten Mercosur (Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay)overeenkomst zodat de importtarieven op Duitse auto,s, machines niet wederom de hoogte ingaan. Schijnheiligheid, valsheid, achterbaksheid waar de Duitsers in uitblinken men denke maar aan hun dieselsoftware.