Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

15.000 Belgen verdienden samen 30,5 miljoen euro met onbelast bijklussen

Op een jaar tijd hebben iets meer dan 15.000 mensen gebruik gemaakt van de bijkluswet, die toelaat om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Dat blijkt cijfers van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld). Er werd in totaal voor 30,5 miljoen euro onbelast bijverdiend.

70 reacties

  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    2000€ de persoon. Hoeveel zwart geld verdwijnt er naar de belastingsparadijzen?
  • Fabrice Braccio

    5 jaar geleden
    2 stormen geleden 4 dakpannen los.Ik heb hoogtevrees dus contacteren we verschillende firma’s.Voorijkosten 50€ En dan nog minstens een vol uur te betalen aan werkuren.Wanneer kan u komen?Ergens deze week.Flexijob kerel gebeld.Komt gratis kijken neemt ladder 5 minuten later liggen dakpannen er voor totale prijs van 10€.Tja
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Niet iedereen kan en wil 45 euro en meer per uur betalen aan bouwbedrijven die in veel gevallen een Poolse onderaannemer sturen en zodanig dik verdienen aan jou en aan die Pool. Al eens een bedrijf gezocht voor een kleine karwei, veel geluk.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    De vraag is waarom zoveel mensen willen bijklussen. Iedereen die een vaste baan heeft betaald al genoeg taks. Dus is bijklussen een leuke bijverdienste. Er is niemand die een vaste baan heeft en iets erbij klust die zegt: "Wij gaan dit wel wit doen he, met een bonnetje erbij" Dan ben je dief van je eigen portemonnee, das ook nie goed.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Een uitkering trekken en in t zwart bijklussen, kan je meteen van leven.