© Frank Abbeloos

Lesley-Ann Poppe slachtoffer van oplichters: “Opgelet als je dit leest over mij, het is een totale leugen”

Lesley-Ann Poppe (40) is het slachtoffer geworden van fake news, verspreid door oplichters. Zij gebruiken haar gezicht om via Facebook dieetproducten aan te prijzen en te verkopen.

nadb

Lesley-Ann Poppe waarschuwt iedereen voor de dubieuze berichten en pagina’s op Facebook via een post op Instagram, die dateert van eind juni. “De voorbije week kreeg ik heel veel berichten over het gebruik van ‘garcinia gambodja’ (of zoiets) om te vermageren. Ik begreep niet waarom mensen mij hierover contacteerden, aangezien ik nog nooit van dit product gehoord had. Tot ik dit artikel tegenkwam op Facebook. Dit is een totale leugen en ik zou nooit reclame maken voor een vermageringsproduct, waarvan de werking - zacht uitgedrukt - twijfelachtig is.”

“Verschillende bedrijven hebben me gecontacteerd om reclame te maken voor hun vermageringsproducten, maar ik ben hier nooit op ingegaan”, zegt ze verder. “Heel erg voor alle dames - en heren - die zich hebben laten vangen en dit gekocht hebben. De enige manier om te vermageren is door minder calorieën op te nemen dan je verbruikt en door gezond te eten. Een “wonderplantje” tegen de kilo’s bestaat jammer genoeg nog niet.”

Hieronder een voorbeeld van een van de ‘fake news’-berichten op Facebook:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer