Drie dagen van nationale rouw in Tanzania na vele doden door ontploffing tankwagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Tanzaniaanse president John Magufuli heeft tot en met maandag de nationale rouw afgekondigd, nadat zaterdag bij een explosie van een tankwagen 64 mensen omkwamen die probeerden de lekkende brandstof op te vangen. De feiten speelden zich gisterenochtend af in de gemeente Msamvu, dichtbij Morogoro, een stad op ongeveer 200 km van de economische hoofdstad Dar es Salaam. De tankwagen was onderweg vanuit Dar es Salaam en zou gekanteld zijn toen hij een moto probeerde te ontwijken. Bestuurders van motortaxi's en lokale bewoners probeerden de brandstof die uit de tank ontsnapte te recupereren, maar het kwam tot een ontploffing.

"President John Magufuli kondigt drie dagen van nationale rouw af vanaf 10 augustus", zo stond in een officiële verklaring die zaterdagavond laat werd verspreid.

Magufuli droeg ook premier Kassim Majaliwa op om hem te vertegenwoordigen op de begrafenis van de slachtoffers. De minister van Parlementaire Zaken Jenista Mhagama zei deze ochtend op de lokale televisie dat de begrafenis in de late namiddag zou beginnen om gezinnen de tijd te geven om hun familieleden te identificeren. Er zullen DNA-tests uitgevoerd worden op de onherkenbare slachtoffers.

Volgens de meest recente cijfers van gisterenavond van de gouverneur van Morogoro, Stephen Kebwe, vielen bij het incident 64 doden en 70 gewonden.

Bron: Belga