Tankstation in Lissabon. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Tankstation in Lissabon. (Illustratiefoto) © iStock

Tankstations staan bijna droog in Portugal aan vooravond van staking olietransporteurs

In Portugal staan vandaag al veel tankstations leeg, omdat automobilisten de afgelopen uren hun tank zijn komen volgooien. Een voorzorgsmaatregel, want morgen start een staking van de olietransporteurs.

5 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Overal hetzelfde in dat rotte Europa, de gewone mensen worden uitgebuit, die stakers hebben meer dan gelijk.
  • Ilse van Caeyzeele

    5 jaar geleden
    @Willem, huizen zijn hier in Portugal goedkoper om te huren en te kopen. Een 4 slkm huis met 2 badkamers en mooie tuin heb je rond de €500. Zie ik in België niet!
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Altijd maar denken aan uzelf en nooit serieus denken waarom die mensen zo een actie ondernemen. Tot wanneer je zelf wordt geraakt.
  • willem sliggers

    5 jaar geleden
    De stakers hebben groot gelijk , Portugal mag binnen Europa dan wel een goede leerling zijn , deze mensen verdienen amper 700 euro per maand terwijl de levenskost om bijvoorbeeld een huis te huren even duur is als in Belgie. Waarom denk je dat er zoveel opgeleide Portugezen in het buitenland gaan werken ?
  • Ben Adriaens

    5 jaar geleden
    Het kan niet dat zo mensen een land lam leggen. Minimum dienst of opvorderen om te gaan werken ja
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmacht­ba­sis op de Krim na Oekraïense luchtaan­val­len

    Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze ochtend in Kiev aangekomen voor een verrassingsbezoek. Hij wil Kiev zo laten weten dat de Amerikaanse steun en wapenstroom voortduurt, nu Rusland zware bombardementen uitvoert in de noordoostelijke regio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe" in Rafah, beweert Netanyahu - Hezbollah claimt succesvolle droneaanval 'ver' in Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitai­re catastrofe" in Rafah, beweert Netanyahu - Hezbollah claimt succesvol­le droneaan­val 'ver' in Israël

    Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.