© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brand vernielt appartement op bovenste verdieping

Een korte, maar hevige brand heeft zondagmiddag rond 15.30u grote schade toegebracht aan een appartement op de De Merodelei in Turnhout. Er vielen gelukkig geen gewonden te betreuren.

ho

Het waren buren van het flatgebouw op het einde van de De Merodelei in Turnhout, vlak bij het kruispunt met de Lokerenstraat, die zondag rond 15.30u merkten dat er iets niet pluis was. Op de bovenste verdieping van het gebouw leek het flink te branden. Zij verwittigden de brandweerzone Taxandria, die niet veel later ter plaatse kwam. Op dat moment was er al sprake van een uitslaande brand.

“Gelukkig hadden onze manschappen het vuur al bij al snel onder controle, zodat het vuur niet naar de andere woongelegenheden kon overslaan”, klinkt het bij de brandweerzone. De brand ging ook met een sterke rookontwikkeling gepaard. Inspectie van de woonst leerde nadien dat er niemand aanwezig was. Door die afwezigheid van de bewoner vielen er gelukkig geen slachtoffers te betreuren, maar in het andere geval had het vuur wellicht ook eerder opgemerkt kunnen worden.

De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De getroffen flat was nagenoeg uitgebrand, waardoor die voorlopig onbewoonbaar is.

© bfm

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen