© Instagram

© *

thumbnail: null
thumbnail: null

Waarom Jamie Olivers vrouw haar baby fout draagt

De Britste tv-kok Jamie Oliver heeft in eigen land bakken kritiek over zich heen gekregen nadat hij een Instagramfoto van zijn vrouw Joos en zoontje River met de wereld had gedeeld. Op de foto is te zien hoe de vier maanden oude baby in een draagzak met het gezichtje naar voren zit. “Slecht voor de heupen van het kleintje”, waarschuwen verschillende Britse experts.

RuSt

Ook in België raadt Kind en Gezin de draaghouding af voor kleine baby’s. “Een baby vangt op die manier veel prikkels op en heeft geen oogcontact met de drager meer.”

“Een houding waarbij het kindje naar de mama of papa kijkt, zorgt er bovendien voor dat een ideale houding van de benen”, zegt woordvoerder Frank van Swalm . Idealiter vormen het boven- en onderbeen een hoek van minstens 90 graden, zodat de knieën hoger komen dan de billen. Bij een systeem zoals dat van Olivers vrouw bengelen de beentjes van het kind naar beneden

Kind en Gezin doet overigens geen uitspraken over dé beste draagmethode. “Belangrijkste is dat de baby zich goed en comfortabel voelt. Met de tips die de ouders op onze website vinden, kunnen ze vervolgens zelf een keuze maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer