Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Verdachte vluchtmisdrijf Oudsbergen vrijgelaten

Verdachte vluchtmisdrijf Oudsbergen vrijgelaten
Beeld HLN

De verdachte van het verkeersongeval met vluchtmisdrijf van zondagochtend in het Limburgse Oudsbergen is vrijgelaten. Bij de aanrijding met een auto kwam een 45-jarige fietser uit Oudsbergen om het leven. 

en

Een patrouille reed zondag rond 02.45 uur over de Weg naar Gruitrode, toen de agenten in de verte een ongeval zagen gebeuren. Ter plaatse troffen ze een fietser op de rijbaan aan. De automobilist was niet gestopt na de aanrijding. De politie diende het zwaargewonde slachtoffer de eerste zorgen toe en bracht de hulpdiensten op de hoogte. De toestand van de 45-jarige man was zeer ernstig. De Mug-arts kon alleen maar zijn overlijden vaststellen.

Na de aanrijding werd het signalement van de bestuurder naar andere politieteams in de omgeving verspreid. De wagen en de bestuurder werden even later thuis aangetroffen. De man werd voor het onderzoek opgepakt. Zijn wagen werd in beslag genomen. 

In opdracht van het parket gingen een verkeersdeskundige, een sporenteam en een gerechtsarts ter plaatse. Een ballistisch expert gespecialiseerd in 3D-scans bracht de plaats van de aanrijding in beeld. 

Het parket van Limburg besliste gistermiddag de man vrij te laten. (Belga)