VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Komt er schot in de Vlaamse formatie? Politicoloog Dave Sinardet legt uit

PolitiekKomt er morgen schot in de Vlaamse formatie? CD&V én Open Vld roepen alvast allebei hun politiek bureau bijeen. Dat sp.a en Vlaams Belang hun bureau niet bijeen roepen, kan dan weer een teken zijn. Maar welke gevolgen heeft dat voor de volgende Vlaamse én federale regering? Politicoloog Dave Sinardet bracht deze middag duidelijkheid in VTM NIEUWS.

32 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Duidelijk, België is verloren, met wat aan de laatste berichten en het plan vorige week bekend gemaakt werd. De burgers zullen net als in Frankrijk gele hesje moeten gaan dragen en in protest komen.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Leg eens uit Peter Simons welke mogelijkheden De Wever anders had om aan een grote meerderheid te komen.Als ge met trado partijen aan uw been zit die de democratie weigeren te respecteren.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    En om de politiek helemaal geloofwaardig te maken nu een federale regering met een Vlaamse minderheid of gaat er een Federale regering komen met de PS en N-VA? Proficiat Bartje, denk maar aan de volgende verkiezingen!
  • Peter Simons

    5 jaar geleden
    De verliezende partijen die samen gaan regeren, leg dat maar is uit aan de bevolking !
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Linkse Belgicist Dave zat voor een keer niet continu op de kap van de N-VA. Ik was verrast want meestal weet je op voorhand wat hij gaat zeggen of doet hij dat alleen in Ter Zake.