© Geert Van Hoeymissen
Volledig scherm
© © Geert Van Hoeymissen

Wim Lybaert is verslaafd aan slaappillen: “Het is niet gezond, maar het is dat of niet slapen”

Showbizz‘De Colombus’-presentator Wim Lybaert (50) is verslaafd aan slaappillen. Het VRT-gezicht neemt al vijf jaar slaapmedicatie in en getuigt daarover in het nieuwe Canvasprogramma ‘De slapelozen’, dat vanaf oktober op het scherm te zien is. “Het schijnt dat het niet gezond is, maar niet slapen is ook niet gezond”, aldus Wim over zijn verslaving. 

32 reacties

  • Herbert Majestic

    5 jaar geleden
    In vergelijking met slaappillen heeft cannabis geen bijwerkingen en daarmee kan je je nachtrust terugvinden. Een mens die nog nooit cannabis gebruikt heeft, zal 's avonds lekker in slaap vallen als die een strak slaapschema aanhoudt en zeer lage dosis cannabis met zowel THC als CBD consumeert. Mensen die niet goed slapen door nachtmerries van post traumatische stress, moeten opbouwen en meer THC nemen, dat verstoort de rem slaap waardoor ze niet of zeer weinig dromen.
  • Hilde Hoffman

    5 jaar geleden
    Voor diegenen die inslaapproblemen hebben, probeer melatonine-complex (vrij verkrijgbaar bij de apotheek en veel natuurlijker dan slaappillen). Ik heb ook gedurende meer dan 10 jaar slaappillen genomen. Uiteindelijk afgebouwd en neem nu 's avonds melatonine waardoor ik inslaap.
  • Elisa deJong

    5 jaar geleden
    Een goed geweten... Goed slaapmiddel..
  • Lutgardis Baert

    5 jaar geleden
    Niet of super weinig slapen is niet noodzakelijk ongezond. Je moet zorgen dat je lichaam en geest datgene krijgt dat het in evenwicht is. Evenwicht vind je niet door slaappillen. Als er dingen zijn die je moet verwerken dan moet je proberen te aanvaarden en het te kneden tot je er rust mee hebt. Ik heb gehuwd geweest met een slaappillen Slikker en dat was niet te doen.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Ik zal de stok maar in het hoenderhok werpen. Ik ben ook een slechte slaper maar ik zal nooit aan pillen beginnen. Ik blijf nog liever een paar dagen met weinig slaap rondlopen dan ook maar één pil te pakken. Na een paar dagen is je lichaam dan wel zo moe dat het vanzelf je in slaap valt.