Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Woonbonus dooft uit, 120.000 extra jobs en strengere inburgering: lees hier de startnota

Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft deze ochtend de startnota vrijgegeven voor de Vlaamse onderhandelingen. Daarin wordt onder meer komaf gemaakt met de woonbonus. Ook is er sprake van een strengere inburgering en 120.000 extra jobs. Wij maakten hieronder een overzicht met de belangrijkste punten uit de N-VA-startnota. 

429 reacties

  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Natuurlijk zal de werkende middenklasse weer moeten betalen. Is het ooit anders geweest dan? De werklozen en uitkeringsgerechtigden hebben niks, en aan de rijken geraak je niet. Dus wie blijft er dan over?
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    In Wallonië zijn de huizen goedkoper en het is er veel mooier dan Vlaanderen !
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Het wordt spitsroeden lopen voor de gewone werkmens de komende vijf jaar, onze loonkost zal weer veel te hoog liggen ,lees jüie verdienen te veel . Onze auto die zal weer te veel uitstoten dus gaan we hem moeten laten staan of dokken aan de pomp . En de opwarming hè de opwarming ,we hebben de zure regen proper gekregen, het gat in de ozon hebben we toegereden ,maar nu gaan we dokken om de opwarming tegen te houden. Alleen de superrijken en de multnationals niet .
  • Lut Reyskens

    5 jaar geleden
    Dit zullen de liberalen graag horen .... vermindering van schrijfgeld .... compenseert heus niet de fiscale aftrek voor een gewone burger ,maar voor iemand die a volonte kan kopen , is dit muziek in de oren.
  • daniel budenaerts

    5 jaar geleden
    Betalen,betalen en nog eens betalen met NVA en VLD : "geen belastingverhoging met ons" zeggen deze 2 partijen ,maar ze schaffen de aftrekposten af, eerst de energiebesparende uitgaven en vervolgens de woonbonus. Jobs,jobs,jobs in een wereld met teruglopende groei en met giga staatsschulden: meer werkloosheid komt op ons af.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.