© BELGA

Open VLD en CD&V zeggen ja tegen De Wever

Open VLD en CD&V gaan in op de uitnodiging van informateur Bart De Wever om deel te nemen aan formatiegesprekken over een Vlaamse regering. De liberalen stuurden na afloop van hun partijbestuur een korte mededeling uit.

LEES OOK.Gedaan met de woonbonus, een eigen justitiebeleid en een ‘inburgeringscontract’ voor nieuwkomers: hier wil N-VA naartoe

“Open VLD heeft de afgelopen weken constructieve gesprekken gevoerd met Vlaams informateur Bart De Wever”, zo luidt het in een mededeling van de partij. “Onze partij ontving een uitnodiging om deel te nemen aan de formatie van een nieuwe Vlaamse regering met N-VA, CD&V en Open VLD. Het partijbestuur heeft zich vanmorgen gebogen over die vraag en de inhoudelijke startnota.”

“Open VLD gaat in op de vraag van N-VA om deel te nemen aan de formatiegesprekken. Wij willen deze formatie alle kansen geven en onthouden ons dus van verdere commentaar.”

Ook CD&V zal aankondigen dat ook zij de gesprekken wil aanvatten. Binnen CD&V wordt wel sterk benadrukt dat de startnota van De Wever “een basis om te onderhandelen vormt”. Eerder had Eric Van Rompuy, de laatste jaren één van de grootste criticasters van N-VA binnen de CD&V, al laten weten dat zijn partij “een beleidspartij is en geen oppositiepartij”.

Jan Jambon

Eerder op de dag werd al duidelijk dat Jan Jambon het van Bart De Wever overneemt als formateur. Hij heeft daarvoor het vertrouwen gekregen van het hele partijbureau van de N-VA, aangevuld met de parlementsleden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer