© Isopix

Amsterdams restaurant van Jamie Oliver failliet

Er was een tijd dat alles wat Jamie Oliver aanraakte in goud veranderde, maar daar lijkt nu in elk geval in Amsterdam een einde aan te zijn gekomen. De vestiging van zijn Fifteen-restaurant is er namelijk failliet gegaan wegens een te grote huurachterstand.

flb

Het zijn naar verluidt de hoge huurkosten van het pand aan de IJ die Fifteen in Amsterdam de das hebben omgedaan. Het restaurant zou daardoor met een schuldenberg kampen van 225.000 euro. "De financiële problemen spelen al veel langer", zegt oprichter Coen Alewijnse aan De Volkskrant. "Tweeënhalf jaar geleden ben ik me actief gaan bemoeien met de financiën om het tij te keren. Tot mijn grote spijt is dit niet gelukt, maar een faillissement is de enige manier waarop het restaurant nog een toekomst heeft."

De eigenaars hopen dus wel nog op een doorstart, eventueel op een andere en goedkopere locatie in de Nederlandse hoofdstad. Wat met de 25 werknemers gebeurt, blijft voorlopig koffiedik kijken. Acht jongeren in opleiding worden wel overgeplaatst naar een andere horecazaak om alsnog hun diploma te halen.

In 2002 lanceerde de bekende tv-kok voor het eerst zijn Fifteen-franchise waar jongeren die het niet makkelijk hebben gehad de kans krijgen om een horeca-opleiding te volgen. Nu het filiaal in Amsterdam sluit, blijven die in Londen en Cornwall nog over. Daarnaast beschikt hij met Barbecoa, Jamie's Italian, Union Jacks en Jamie's Diner over wereldwijd nog tientallen restaurants. Verwacht wordt dat er in de loop van de volgende jaren ook in ons land een Jamie's Italian wordt geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer