Tom Van Grieken op gesprek bij Bart De Wever.
Volledig scherm
Tom Van Grieken op gesprek bij Bart De Wever. © Photo News

De Wever: “Coalitie met Vlaams Belang is onmogelijk, ook in de toekomst”

"Er is maar één echte winnaar van deze verkiezingen, dus hebben we bekeken of we daarmee rekening konden houden in de coalitievorming. Het is echter niet mogelijk. Vandaag niet, maar ook morgen of volgende week of volgende maand niet. Het is mijn overtuiging dat dat onveranderlijk is." Dat zei Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) op een persconferentie. Hij gaf er officieel de fakkel door aan formateur Jan Jambon. Die wil dinsdag al een eerste keer samenzitten met de delegaties van CD&V en Open Vld. 

189 reacties

  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Wilfried Vanden Berg, Met wie zou het VB dan wel willen samen werken? Denk dat er GEEN enkele partij met uw partij wil samen werken.Dan is de vraag wat gaat VB dan doen? Een volstrekte meerderheid zal VB nooit bekomen.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De Chinese Muur.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    En in 2024 zal deze zin uit de mond van het VB komen:" Wij willen niet samen werken met NVA , nu niet en in de toekomst ook niet" . Want dan is het VB de grootste partij in Vlaanderen.
  • Eddy Grysouille

    5 jaar geleden
    Of De Wever nu met of zonder de 't Vlaams Belang in zee gaat, de Franstaligen hebben het hier toch voor het zeggen. Neem nu Brussel = Vlaams grondgebied en wie zwaait er de scepter? Juist ja de Franstaligen. En wie houdt dit land in hun greep? Nogmaals de Franstaligen, en ga zomaar door de Franstaligen houden de Vlamingen in hun tang, en nu De Wever terug met twee Belgicistische partijen Vlaanderen gaat lei(ij)den zal er van confederalisme zeker geen sprake zijn.
  • Stefaan Baert

    5 jaar geleden
    Goed gezien. Volgende verkiezingen gaan OVLD en Cd&V weer achteruit. Omdat zij met hun gedoe om het VB de boel lamleggen. NVA zal niet veel bewegen. Dan kan NVA opvissen wie ze wil.