De partijvoorzitters achter de Zweedse regering. Van links naar rechts: Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld).
Volledig scherm
De partijvoorzitters achter de Zweedse regering. Van links naar rechts: Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld). © BELGA

Tijdlijn: Zo vielen de Zweedse partijen elkaar weer in de armen

De gesprekken over een Zweedse regering van N-VA, CD&V en Open Vld op Vlaams niveau kunnen beginnen. Jan Jambon wordt formateur en is de gedoodverfde minister-president. Maar hoe zijn we hier ook alweer toe gekomen? 

2 reacties

  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    Ik ben echt eens benieuwd hoe de "gezinspartij" waar CD&V volgens eigen zeggen voor staat , zal reageren op de maatregel van het afschaffen van de woonbonus. Of wordt het weer postjespakkerij eerst ?
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    De coalitie van de verliezers waarbij een partijtje dat 13% behaalt de agenda zal bepalen. Laat Somers maar in Mechelen, we hebben er al genoeg gehad die zot waren van glorie. Misschien moeten de liberalen in 2024 geen eisen meer stellen en de tijd vliegt snel. Katholieken en liberalen hebben meegewerkt aan de gigantische schuldenberg van België en willen alles bij het oude laten.