De olifanten worden meestal geveld met giftige pijlen. Wanhopig gaan ze dan op zoek naar water. De meeste karkassen worden bijgevolg aan de rivier aangetroffen, nadat de stropers hebben toegeslagen.
Volledig scherm
De olifanten worden meestal geveld met giftige pijlen. Wanhopig gaan ze dan op zoek naar water. De meeste karkassen worden bijgevolg aan de rivier aangetroffen, nadat de stropers hebben toegeslagen. © Elephant Family

In opmars: stroperij van olifantenhuiden

Het voorbije jaar is de verkoop van olifantenhuiden, die verwerkt worden in ‘medicinale’ poeders en pillen en in juwelen, flink toegenomen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Elephant Family, een ngo die zich inzet voor de bescherming van Aziatische olifanten. Het rapport werd gepubliceerd naar aanleiding van World Elephant Day die vandaag plaatsvindt.

16 reacties

  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Ze maken mij niet wijs dat een god de mens heeft gemaakt.
  • Alex Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijke mensheid... Onze soort had deze wereld nooit mogen bewonen!!
  • Anatole De Cock

    5 jaar geleden
    Niks verbetert. Het verergert !! En de rest van de wereld trekt het zich niet aan, behalve sommige organisaties met een hart voor dieren. Nochtans ... zet super hoge straffen op al die gruwelijkheden (en gebruik spijtoptanten om tot hogere niveaus de misdadigers te pakken ), het zal snel enorm verminderen. Dat is de oplossing ... die niemand wil ... ???
  • Dorine Vanhaesebroucke

    5 jaar geleden
    Ffff ze zijn niet goed zeker. Laat die dieren met rust. Mensen zijn niet te doen daar Afschuwelijk. Dat moet stoppen Hoe de mensen dat kunnen doen geen gevoel zeker erg erg voel hun pijn in mijn hart triestig. Ze moeten de dieren beschermen. . Zouden dat eens met hun moeten doen dat ze weten wat de dieren doorstaan. Ffff schandalig
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Vreselijk mensdom!! In wat voor een wrede wereld leven wij eigenlijk?? Landen die dit toelaten of bevorderen moet men boycotten en zo veel mogelijk in de media brengen! Bij dit soort is enkel geld belangrijk!! Eens voorstellen de rollen om te keren!!