Bart De Wever kondigde vanmiddag aan onderhandelingen op te starten met CD&V en Open  Vld.
Volledig scherm
Bart De Wever kondigde vanmiddag aan onderhandelingen op te starten met CD&V en Open Vld. © BELGA

De Wever: “Vlaams Belang heeft twee gezichten: constructief aan tafel, een propagandamachine daarbuiten”

N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat hij tal van gesprekken heeft gevoerd met Vlaams Belang, maar dat het desondanks niet is gelukt die partij in een nieuwe Vlaamse regering te krijgen. CD&V en Open Vld wilden de partij niet mee aan tafel, en ook met N-VA blijven er inhoudelijk grote verschillen, zei De Wever vanavond in Terzake. Maar zelf heeft Vlaams Belang ook niet geholpen, klonk het. “Ze moeten stoppen met de campagnes op sociale media, zo lukt het niet om gesprekspartners te charmeren.”

78 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    NVA heeft meer dan 2 gezichten, vooral het gezicht van een bende klungels!
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Hij heeft gelijk. Aan de ene kant wil het VB hun karretje aan de N-VA hangen, aan de andere kant hebben ze constant negatieve kritiek op diezelfde N-VA. Dit in de hoop kiezers van de N-VA af te snoepen. Het VB moeten hun kiezers niet bij de N-VA willen halen maar bij de trado's.
  • Evy De Poorter

    5 jaar geleden
    En hoe veel gezichten heb jij Mr.De Wever?
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Over welke propagandamachine heeft BDW het. VB slaagt er nog niet eens in om een goede slogan te verzinnen, en verkiezingsdrukwerk of affiches hebben we ook bijna niet gezien. Die posters op sociale media doken op toen VB buiten spel gezet was en NVA resoluut koos voor open VLD en CD&v Maar hiermee is NVA pas enkele dagen later mee naar buiten gekomen en om nu te gaan beweren dat ze het bij VB daarmee zelf hebben verbrod is een grote leugen.
  • Louis Meeus

    5 jaar geleden
    Vertrouwen verloren in die man