Jan Jambon (N-VA) werd gisteren door zijn partij aangewezen als Vlaams formateur.
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA) werd gisteren door zijn partij aangewezen als Vlaams formateur. © BELGA

Formateur Jan Jambon (N-VA) start Vlaamse regeringsonderhandelingen op

Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA) heeft vanmorgen formeel de onderhandelingen gestart voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. De gesprekken tussen N-VA, CD&V en Open Vld in het Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse regering in Brussel, verliepen in een “goede en constructieve sfeer” en zullen als alles vlot verloopt enkele weken duren. Eind augustus of begin september moet de nieuwe regering dan van start gaan met Jambon als minister-president. 

152 reacties

  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    De plaatsen zijn besproken de zakken kunnen weeral gevuld worden. Wat een hoop zever mensen waar is onze trots gebleven? En wat met de onze kiesstemmen? Schaamte kennen ze blijkbaar niet om zo intervieuws te geven en zichzelf belachelijk te maken. Ze weten van geen hout pijlen maken met hun loze beloftes. Wie hier in gelooft is rijp voor de maffekeet.
  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Waar is der Vlaanderens fierheid gebleven???
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    Nu gaan we zien en voelen hoe dom de Vlaming heeft gestemd. 2024 is nog lang.
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    Een echte vaudeville. Zitten te lachen ipv zich te schamen.
  • Johnny Vandewalle

    5 jaar geleden
    Ik stel mij de vraag waarom verkiezingen er wordt toch geen rekening gehouden met de stem van de kiezer . Een circus meer niet . Veel beloven en eens aan de macht zaken vullen en het land dieper in de schulden brengen . Als ze willen besparen ??? Hooi de helft van die zakken vullers buiten dan komen ze mechien beter overeen en zal ook nog eens een grote besparing zijn