Charles Picqué (PS)
Volledig scherm
Charles Picqué (PS) © BELGA

“PS is klaar om met N-VA over confederalisme te onderhandelen”

Charles Picqué (PS) heeft vandaag de knuppel in het hoenderhok gegooid, door te verklaren dat de N-VA "het signaal zou moeten geven dat ze bereid is om een socio-economische prijs te betalen voor haar confederalisme". Het bewijs dat de PS meegaat in de dynamiek van het confederalisme, zegt ontslagnemend minister van Begroting Sophie Wilmès (MR). Ook aan onze krant gaf Picqué te kennen niet weigerachtig te staan tegenover een staatshervorming.

255 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Kris Platteau. Ik heb het over de 18 groene prestige projecten van De Wever die samen 1,25 miljard euro kosten. De stad betaald zelf slechts 250 miljoen euro. De rest mag de belastingbetaler die "op de parking" woont ophoesten. Dit kon u hier eind juni 2018 lezen. Dit staat los van de miljarden euro's kostende Oosterweel die volgens experts nauwelijks een verbetering zal brengen. En ik woon in Vlaanderen.
  • Paul DEVOS

    5 jaar geleden
    Alles heeft een prijs en voor niets gaat alleen de zon op. Dus ja, confederalisme zal wat kosten, net zoals zelfs een eerlijke echtscheiding kosten met zich meebrengt. Maar dat Vlaanderen hiervoor "La Belgique francophone" zou moeten vergoeden , is te gek voor woorden !!! Het kan en mag niet meer of niet minder zijn dan een eerlijke verdeling van eigendommen en schulden. Van alimentatie kan en mag echt geen sprake zijn ! "Les francophones" moeten op eigen poten staan.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Peter Viaene, Ronny heeft gewoon géén punt. En uw toekomstige utopische 'transferts' zijn gewoon herverdelingen van Vlaamse inkomsten onder de Vlamingen.
  • Eric janssens

    5 jaar geleden
    Confederalisme nu. Ben die arrogantie van Franstalige politici gewoon beu. Ze willen over niks praten, behalve dat wij VL hen geld moeten geven uit zogenoemde solidariteit.
  • Peter Viaene

    5 jaar geleden
    @Plateau: Ronny heeft wel degelijk een punt. Nu zijn de transfers Vlaanderen Wallonie aan de beurt. Die tussen provincies, generaties, sociale klassen, ... als volgende?