Films en series downloaden van Netflix voortaan mogelijk

Gebruikers kunnen vanaf nu series en films van streamingdienst Netflix ook downloaden en offline kijken. Het aantal series en films dat gedownload kan worden, is voorlopig wel nog beperkt.

Netflix maakt met de beslissing een ommezwaai van 180 graden. In 2014 verkondigde topman Cliff Edwards nog dat "dat nooit ging gebeuren". Vanaf nu kunnen abonnees een film of tv-serie downloaden en later bekijken zonder internetconnectie, zo bevestigt Netflix op zijn site. Volgens Netflix was er nood aan zo'n functie: "Hoewel veel gebruikers Netflix graag thuis bekijken, hoorden we ook vaak dat ze hun "Stranger things"-binge ook wilden voort kijken op het vliegtuig of op andere plaatsen waar het internet beperkt of duur is." De tarieven voor Netflix blijven ongewijzigd.

Hoeveel films en series vandaag al offline beschikbaar zijn, wil Netflix niet meegeven. Voorlopig kan nog niet het hele Netflix-aanbod worden gedownload. Series als "Orange is the new black", "Narcos" en "The crown" kunnen wel al gedownload worden, maar "Gilmore girls" bijvoorbeeld nog niet. VRT-filmspecialist Ward Verrijcken denkt dat Netflix de markt gewoon al op de hoogte wilde stellen dat klanten nu ook offline dingen kunnen bekijken.

Meest gelezen