European Parliament
Volledig scherm
© European Parliament

Protest in Europees parlement om prijsstijging van 50 cent voor portie friet

Europese ambtenaren en medewerkers zijn kwaad omdat de prijzen in de kantines van het Europees Parlement sinds begin deze maand gestegen zijn. Dat schrijft nieuwssite Politico. Een portie frieten kost er voortaan 2,50 euro in plaats van 2 euro. Voor een dagsoep betalen de werknemers voortaan 1 euro in plaats van 80 cent.

118 reacties

  • Rudy Van Dam

    5 jaar geleden
    Misschien moeten ze de lonen van die ambtenaren op dezelfde manier belasten als een gewone werknemer in België. Waarom gelden er voor die grootverdieners speciale regels? Met een gedeelte van die 'normale' belastingen mag men dan voor mij een extra tussenkomst geven aan het EU-personeel met lagere lonen (als die er al zijn ...) zodat zij hun frietjes aan dezelfde kostprijs kunnen blijven eten. Hopelijk rekenen ze dit niet door in hun maandelijkse supplementaire extravagante onkostenvergoeding!
  • johny daneels

    5 jaar geleden
    Zakkenvullen op kap van de belastingbetaler, EU= wettelijke diefstal
  • Martin Van Lersberghe

    5 jaar geleden
    Sorry @Will Himpe, maar daar zal geen enkele politici naar kraaien als onze frietjes duurder worden! misschien dat ze er nog extra btw op heffen!
  • William Hi

    5 jaar geleden
    zijn het enkel maar de parlementsleden die hier bood voor zijn!!?? Eten de ander mensen soms geen frietjes?? En moeten die er willens nillens maar mee akkoord gaan??
  • Patrick K

    5 jaar geleden
    Sluit die boel, waardeloze geldwolven