Jean-Baptiste Moreau kan niet echt lachen met de poster.
Volledig scherm
Jean-Baptiste Moreau kan niet echt lachen met de poster. © Twitter

Boze burgers hangen ‘Wanted’-poster op van Frans parlementslid wegens “hoogverraad”, politici roepen op “haat en stigmatisering” te stoppen

“Gezocht wegens hoogverraad, medeplichtigheid aan vergiftiging en het likken van de Jupiteriaanse laarzen.” Met die tekst op een poster in Western-stijl wordt het Franse parlementslid Jean-Baptiste Moreau sinds vanmorgen geviseerd in zijn thuisstad Guéret in midden-Frankrijk. Moreau wil klacht indienen tegen onbekenden en vreest dat de “stigmatisering van verkozen politici" wel een slecht zou kunnen aflopen.

9 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    ja, mensen kunnen wel eens écht boos worden :-)
  • geert Jonckheere

    5 jaar geleden
    Volksverraders verdienen niet beter!
  • Raf Coppens

    5 jaar geleden
    ferm posterke en het brengt mij op ideeën.....weldra ook bij ons op de buis te zien, met eigen volk hihi.
  • Jonas Buyle

    5 jaar geleden
    Klacht indienen tegen een parodie? Zit deze paljas in een liberale partij? Pffff, wat een pretence toch die politiekers, er zijn gn liberalen of socialisten meer enkel ng elitaire arrogante klootzakken.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    In Guéret ligt een van de dichts bijzijnde ziekenhuizen: ongeveer 30 km van bij mij. De boeren hier telen maïs en graan, maaien hooi voor hun vleeskoeien Charolais en Limousin . Die staan praktisch het hele jaar op de weien met stier en kalveren naargelang. Hooi op de weiden in de winter! CETA en het andere akkoord ondersteunen is hoogverraad.