BSRagency BSR Agency
Volledig scherm
© BSRagency BSR Agency

Beurzen klimmen omhoog na Amerikaans uitstel van extra importheffing op reeks Chinese producten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de beurzen vandaag uit hun dip gehaald. Zijn aankondiging dat de invoering van een heffing van 10 procent op de import van 300 miljard dollar aan Chinese goederen in de VS gedeeltelijk wordt uitgesteld tot half december, zorgde voor een aankoopgolf. Ook in Brussel gebeurde dat. De Bel20-index eindigde de dag nog met een winst van 0,34 procent bij een slotnotering van 3.519,20 punten.

16 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    “niet relevant zouden zijn tijdens de Kerstkoopjes”. Dus hij geeft toe dat alles te duur wordt, en niet enkel tijdens de Kerstkoopjes.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Handelen met voorkennis op de beurs, een criminele activiteit. Het is dit ofwel weet hij echt niet waar hij met bezig is. 1 feit is zeker, Amerika wint niet.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Een zakenman die zijn zaken regelt met de macht van een president. Kan dat niet bewezen worden ? Is er geen patroon ?
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Zijn adviseurs hebben hem net op tijd duidelijk gemaakt dat anders zijn "2nd term" in gevaar zou kunnen komen. Hij heeft gewoon geen benul van de mogelijke gevolgen van zijn ondoordachte acties. Wij zijn heel bang, want een klop op de rode knop kan hij niet meer terugnemen.
  • Dirk De Meyer

    5 jaar geleden
    Ik begin zo stilaan de indruk te krijgen dat hij hier persoonlijk alleen maar aan wint, want aandelenkoersen kunnen manipuleren en dan vanop de achtergrond de nodige acties laten uitvoeren om zijn eigen portefeuille aan te dikken.... Lijkt me echt wel iets voor hem, temeer dat hij claimt niet betaald te willen worden als President...