Een gigantische ijsberg nabij Antarctica
Volledig scherm
Een gigantische ijsberg nabij Antarctica © Getty Images

IJsbergen vertragen opwarming op zuidelijk halfrond

Door de klimaatverandering maken ijsbergen zich los van Antarctica. Net die ijsbergen zullen de klimaatopwarming in het zuidelijk halfrond vertragen, voorspellen wetenschappers.

5 reacties

  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    De groene terreur propaganda machine draait weer volop overuren. Tijdens de wintermaanden groeit meer ijs aan dan wat tijdens de zomermaanden afsmelt. Maar dat mag niet vermeld in de media want anders slaan Greta en Anuna groen uit van boosheid.
  • Jonas Verbruggen

    5 jaar geleden
    Alexa Grieken, het is ook niet om serieus te nemen. Het ijs smelt, het water wordt minder zout, de golfstromen stoppen, en voila we hebben een ijstijd. Dat binnen 1000-2000 jaar. Dan pas hebben we klimaat verandering.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Op 25 jaar 122 m gletsjer-ijs afsmelten betekent 5 m per jaar. De ijsmassa op de zuidpool is op sommige plaatsen ettelijke kms dik. Per 1000 m (= 1 km) gletsjer-ijs tegen 5 m/jr afsmelten duurt 200 jaar. Er is alle tijd van de wereld om ons (ipv wat niet realizeerbaar is, het klimaat) aan te passen. Bomen planten, meer groen, minder beton, gezonder leven, geboortebeperking tot 1 kind per mens, milieuvriendelijke energie, ecologische economie, enz... Verbeter de wereld, begin bij jezelf...
  • Greet Bogaerts

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat er nu iemand de waarheid vertellen. Mensen bang maken en langs de andere kant op kosten jagen. Nog nooit gehoord van ijstijd en warmere periodes??
  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Wat gaan ze nog allemaal uitvinden om de klimaatopwarming niet serieus te nemen.