Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Vlaamse provincies ongerust over afschaffing en vragen dringend onderhoud met formateur Jan Jambon

De Vereniging van de Vlaamse Provincies wil op korte termijn ontvangen worden door de formateur van de nieuwe Vlaamse regering, N-VA’er Jan Jambon. Dat melden VVP-voorzitter Ann Schevenels (Open Vld) en directeur Raymond Van Loock. Eerder op de dag had Luk Lemmens (N-VA), ondervoorzitter van de VVP, een eerder afwachtende houding aangenomen tot er meer duidelijkheid is over de passage in de startnota van Bart De Wever (N-VA). Daarin staat dat de Vlaamse provincies vanaf 2024 afgeschaft moeten kunnen worden. Ook CD&V is daar niet voor te vinden.

75 reacties

  • patrick demaeght

    5 jaar geleden
    Wedden dat ze niet afgeschaft worden voor het 2100, ze durven hun achterban niet opdoeken. Alhoewel de kosten niet evenredig zijn aan de baten. Veel te veel postjes en geldgewin mee gemoeid.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Vergeten hoeveel nva senatoren er zetelen , jokke ? Om de boel af te schaffen of om de poen binnen te rijven ? Wat denk je zelf ? NVA stelt dit voor en hoopt dat "anderen " is voorstel wegstemmen . Dat is wat men noemt schijnheiligheid .
  • stefan leysen

    5 jaar geleden
    De provincies afschaffen en per provincie nog drie a vier grote gemeentes of steden als je het zo wil noemen zoals in de provincie Zeeuws Vlaanderen, alles draait daar op wieltjes waarom zou dat in Vlaanderen niet kunnen. Dit zou pas een terugdringen van de kosten zijn maar dat gaat weer veel politieke vriendjes hun hangmat kosten. O ja, dat is door Bart De Wever naar voor gebracht en alleen al daarom zal het niet in goeie aarde vallen bij velen.
  • Rik Kleinmond

    5 jaar geleden
    moest allang afgeschaft zyn ook de senaat, graaiers
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    De parvenus zien het al aankomen,stel je voor dat ze ook nog eens iets moeten doen. mvg.