Burgemeester Steven Vandeput krijgt een rondleiding op Pukkelpop.
Volledig scherm
Burgemeester Steven Vandeput krijgt een rondleiding op Pukkelpop. © Karolien Coenen

Medisch probleem met drugs op Pukkelpop? Gebruiker kan naar hulppost zonder overgedragen te worden aan politie

Als druggebruikers op Pukkelpop een medisch probleem ondervinden, dan kunnen ze daar zonder gevaar op vervolging die drugs zelf laten testen in een medisch lab. Dat zegt Hasselts burgemeester Steven Vandeput aan VTM NIEUWS. Zo’n maatregel op een festival is in ons land een primeur.

39 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Steven Vandeput is niet enkel voormalig minister van defensie.Hij is nog burgemeester ook.Het is het 1 of het andere.1 politiek mandaat en daarmee uit.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een café waar drug gedeald worden wordt gesloten ook al gebruikt de cafébaas niet en dealt hij niet. Festivals waar ze dealen en gebruiken daar daar gaan ze de dugstesten. De jeugd neemt de artisten en bekende mensen als grote voorbeeld, zoals gisteren een meisje zei, drugs is veel onschuldiger dan alcohol want X gekende zanger en presentator gebruikt al jaren dat weet iedereen.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Als men bewust drugs neemt waarom moeten die dan geholpen worden dat ze hun plan trekken
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Volgens de reacties hier zijn er veel mensen die vinden dat een kind maar moet sterven of hersenschade oplopen omdat het zo stom is geweest om een pilleke te slikken dat achteraf onzuiver blijkt te zijn. Als hijzelf of zijn vrienden uit schrik voor de politie geen hulp zoeken, kan dit levensgevaarlijk zijn, maar volgens jullie: eigen schuld, dikke bult. Het zal uw kind maar zijn (of van familie of vrienden). Of denkt u dat uw dierbaren nooit stommiteiten uithalen?
  • Dirk Dierckx

    5 jaar geleden
    Fout signaal aan de jeugd, doe maar op we helpen je wel als het fout gaat.