De reuzenpinguïn is bijna even groot als een mens.
Volledig scherm
De reuzenpinguïn is bijna even groot als een mens. © Canterbury Museum

Reuzenpinguïn “even groot als mens” gevonden in Nieuw-Zeeland

Een amateur-paleontoloog heeft in Nieuw-Zeeland de resten van een reuzenpinguïn gevonden. De fossielen werden vorig jaar al gevonden in North Canterbury, op het Zuidereiland, waar ook al de resten van vijf andere pinguïnsoorten werden ontdekt, maar zijn nu geanalyseerd en worden later dit jaar nog tentoongesteld.

14 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dat ze dat beest nu maar pas ontdekken, je kunt er niet naast kijken. Er is zoveel dat de wetenschap nog niet weet, maar ze zijn te trots om te zeggen: we weten het niet.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Marc Spandel, het is inderdaad raar dat er nog geen resten van reuze chihuahua’s gevonden zijn, die bestonden toen ook al ongetwijfeld.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Als je ziet hoe groot die dieren toen waren, en waarschijnlijk ook al scheten lieten, moet dat een serieuze klimaatverandering veroorzaakt hebben. Het verbod op dino’s was de eerste groene maatregel in de geschiedenis.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Dirk, dat was van de tijd dat de dieren nog konden praten. Maar ze waren stout, en er werd beslist om de spraak af te pakken, ze kleiner te maken en de mens de baas te maken. En Hij zag dat het wel meeviel zo.
  • Hugo De Leeuw

    5 jaar geleden
    Vermoedelijk uitgestorven door de opwarming van de aarde, Anuna heeft weer werk vanaf september.