Direct naar artikelinhoud
#MeToo

San Francisco en Philadelphia zeggen concerten Plácido Domingo af na beschuldigingen seksueel wangedrag

Plácido Domingo.Beeld AP

San Francisco Opera en Philadelphia Orchestra hebben optredens van operazanger Plácido Domingo afgezegd. De zanger wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

De Salzburger Festspiele laten het concert van Domingo op 31 augustus wel doorgaan. De Metropolitan Opera van New York wil eerst het onderzoek van de LA Opera afwachten voordat er overgegaan wordt tot eventuele maatregelen. In principe treedt hij volgende maand op in New York.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan, en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig.

Domingo spreekt de beschuldigingen tegen en noemt ze “inaccuraat”. In een verklaring aan CNN laat de tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidige artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd. “Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen.”

Lees ook

Domingo zou acht zangeressen en een danseres rollen in het vooruitzicht hebben gesteld in ruil voor seks. ‘Nee zeggen tegen hem was als nee zeggen tegen God.’