Toch halen de Franstaligen meestal voordeel uit de situatie.
Volledig scherm
Toch halen de Franstaligen meestal voordeel uit de situatie. © BELGA

Taalwetgeving in Brussels gerecht leidt tot absurde situaties

Een gerechtelijke procedure waarbij 20 Franstaligen en 2 Nederlandstaligen betrokken zijn, is toch in het Nederlands gevoerd. Dergelijke situaties komen sinds de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wel vaker voor, maar eindigen vaak in het voordeel van de Franstaligen, zegt advocaat Yannick De Vlaemynck woensdag in La Dernière Heure.

20 reacties

  • Joris Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    de complete splitsing van dit land is dan ook de beste oplossing. Wie zich in vlaanderen misdraagt moet zich komen verantwoorden in het nederlands.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Met dank aan Beke, die deze staatshervorming er met Di Rupo I door duwde. Diezelfde onbekwame Beke die nu minister is. Diezelfde Beke van de verliezende CD&V die nu een Vlaamse regering mee vormt. Maak Belgie overal verplicht 2-talig, of start confederalisme, Vlaanderen en Wallonie afzonderlijk, opdat deze onzinnige dure frustrende woedend makende rompslomp eindelijk stopt.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Om de beurt koud en warm blazen.Wat zich voordoet in Vlaanderen zal in streektaal afgehandeld.Probeer in Wallonie maar eens in het Nederlands;Wet is wet moet ook voor wie zich niet als Vlaming voelt maar als Belg.En Belg wat is dat???
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De zesde stRaathervorming is eigenlijk een verraad van Vlaanderen door de Vlaamse trado-partijen die koste wat kost in een regering wilden zitten met de PS en zonder N-VA.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    dankzij de roodgroenen die onder elio di rupo dit hebben doorgevoerd ten koste van de vlamingen.