Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Biometrische gegevens van miljoen gebruikers online te vinden door datalek

iHLNEen omvangrijke databank met zowat een miljoen vingerafdrukken en andere biometrische gegevens was zo goed als onbeschermd en onversleuteld op het internet terug te vinden. Dat hebben Israëlische beveilingsonderzoekers ontdekt. De gegeven zijn afkomstig van het systeem 'Biostar 2' van de Zuid-Koreaanse firma Suprema, die naar eigen zeggen de Europese marktleider is voor toegangscontrolesystemen op basis van biometrische data. De Britse krant The Guardian en het Israëlische Calcalist hebben de informatie over het lek naar buiten gebracht.

7 reacties

  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Zeg nee tegen vingerafdrukken. Stel dat u apple id of google account gekoppeld is aan u vingerafdruk, wel een groot lek en plots kan iemand u identiteit stelen. Je kan u biometrische gegevens niet veranderen. Als iemand ze heeft en misbruikt ben je voor de rest van u leven gesjost.
  • wilfie hermans

    5 jaar geleden
    en dan wil jambon vingerafdrukken op het is "superveilig" enom "terroristen te pakken" iedereen wordt dus eigenlijk als terrorist gezien in dit land
  • Fred Demey

    5 jaar geleden
    en de mensen maar wijsmaken dat digitalisering de oplossing is..als je goed gepluimpd wil worden wel
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Bij deze ze het moeten mogelijk zijn dat de persoon die schade oploopt door data lekken op het internet vergoedt of evenwel recht geeft op een schadeloosstelling van de databeheerder ,daar het gaat over privégegevens . In grote communicatiefirma wordt ook zulke closules in het arbeidsregelement geplaatst .
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Wat nu? Een wachtwoord kan je wijzigen als er een datalek is, maar biometrische gegevens kan je nooit wijzigen. Al die dingen die biometrische gegevens gebruiken zijn een gevaar voor onze privacy, want ooit komen uw gegevens wel op straat door een datalek.