BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Formateur Jambon zet 15-tal werkgroepen in de steigers: “Maar eerst budgettaire toestand uitpluizen”

Na de eerste, korte vergadering van gisteren gaat het technische werk met het oog op de vorming van een Vlaamse regering vandaag echt van start. Formateur Jan Jambon zet een vijftiental werkgroepen in de steigers die vanaf maandag de verschillende onderdelen van het toekomstige regeerakkoord moeten uitwerken. Over de begroting wordt vandaag al samengezeten. “We moeten eerst goed weten wat de budgettaire toestand is, zo kunnen we het werk van de werkgroepen voorbereiden”, legt Jambons woordvoerder uit.

236 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Tom De Backer, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. De rijken hebben nooit betaald en zullen nooit betalen. Degene die het nog ontkennen zijn degene die meeëten van de vette ruif ofwel hopen er ooit bij aan te schuiven. Laat de grote pensioenen en inkomens één cent extra bijdragen en ze paraderen in Brussel met hun Delvaux sjakosh. De rijkste families van het land zijn toevallige degene die op de Franstalige kieslijst staan en het minst belastingen betalen.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    @Fons Casteels....Het is inderdaad zielig maar Ik ben zeker dat geen 10% van de schrijvers uw tekst gaat begrijpen. Ze hebben een stok en meeheulders gevonden en de dichtsbije hond krijgt de klappen. Dat die 5 Franstalige regeringen voor 1 Vlaamse er gekomen is door de trado's beseffen ze zelfs al niet meer. Moesten ze durven ze zouden zelfs zeggen dat het de NV-A geweest is die verloren heeft van de Romeinen.. Als de Walen hier meelezen lachen ze zich een kriek.
  • Benny Coomans

    5 jaar geleden
    het kan precies weer niet op '15 werkgroepen', en wie betaald dat allemaal?
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Het zijn net de zelfde partijen als in de zittende regering . Zouden ze nu echt moeten kijken wie waar nog niet genoeg of te veel op zijne bil heeft mogen schrijven. Zou er een nieuwe manier van poen pakken moeten worden uit gewerkt of graaien ze gewoon verder.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Dezelfde politici aan het bewind en toch moeten ze uitzoeken hoe de rekening er uit ziet?! Met 15 extra werkgroepen terwijl een duur Rekenhof vol zit met honderden “specialisten”! Op die manier zal de portemonnee al rap leeg zijn...