REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Evelyn (21) werd verkracht en kreeg miskraam. Ze staat nu terecht voor moord

BuitenlandEen jonge vrouw uit El Salvador die als tiener verkracht werd en enkele maanden later beviel van een dode baby, riskeert in haar thuisland een jarenlange celstraf voor moord. Donderdag begint het proces van Evelyn Beatríz Hernández Cruz en de openbare aanklager zal proberen aan te tonen dat de jonge vrouw bewust een miskraam uitlokte. Het is de tweede keer dat ze terechtstaat voor de feiten. De eerste keer kreeg ze 30 jaar cel, maar besliste een rechter in beroep dat de veroordeling onterecht was en dat ze een nieuw proces moest krijgen.

36 reacties

  • Peter Vandenberge

    3 jaar geleden
    Als een dertienjarig meisje wordt verkracht is ze verplicht haar baby te houden en te combineren met haar schoolwerk?
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Het is spijtig, maar Evelyn heeft als enig alternatief het land proberen te verlaten en elders wonen!
  • robbe vanhoutte

    5 jaar geleden
    wat een achterlijk land, erger dan de middeleeuwen
  • Carlo Verstappen

    5 jaar geleden
    Wij vinden dat heel erg en ongelofelijk, maar stel je voor dat je in zo’n achterlijk land geboren word.
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Nog zo’n achterlijk land! Ik moet straks Trump gaan gelijk geven. Gerecht steunt eerder criminelen en slachtoffers worden gestraft wat een omgekeerde wereld!
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.