© VUM

Twee jaar cel voor stalker die binnendringt langs dak

Een 52-jarige Genkenaar is woensdag in Hasselt tot twee jaar cel veroordeeld voor een extreem geval van belaging en stalking van zijn 14 jaar jongere vriendin. In juni en juli vorig jaar sloeg hij toe in Beringen.

GeHo

Het minste wat je kan zeggen, is dat de man hun relatiebreuk niet goed kon verkroppen. Liefst zeven keer drong hij haar huis binnen om eerder kleine spullen zoals webcamera’s, sleutelbossen en bh’s te stelen. Ook beschadigde hij haar wagen en die van haar nieuwe vriend.

Eerder kreeg hij al een straf van vier jaar, waarvan twee jaar effectief, voor verkrachting en aanranding van de vrouw. De rechter legde hem voorwaarden op, maar nog geen week later veegde hij er zijn voeten al aan. Te pas en te onpas daagde de veroordeelde op aan haar woning. “Hij heeft lak aan regels van justitie”, klonk het in de rechtbank.

Op 28 juli vorig jaar trof het slachtoffer de vijftiger aan in haar woning. Hij zat doodleuk in haar zetel en deed of er niets aan de hand was. Uit onderzoek bleek dat de man enkele dakpannen weggenomen had en langs de zolder via een luik de woning was binnengeraakt. Op die manier wist de Genkenaar ook de spullen uit het huis te ontvreemden. De dader bekende uiteindelijk de feiten.

Uit psychologisch onderzoek bleek dat de dader narcistisch en antisociaal is. Hij ervaart geen angst en heeft psychopathische eigenschappen. Volgens zijn advocaat onthoudt de man zich nu van alle contact. De rechter oordeelde echter dat het genoeg was en legde de man twee jaar cel op. Aan het slachtoffer moet hij 7.550 euro schadevergoeding betalen.