Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Slaaptekort door sociale media is groter probleem voor mentale gezondheid tieners dan sociale media zelf

Ouders maken zich al langere tijd zorgen over de impact die sociale media zouden hebben op de mentale gezondheid van hun kinderen. Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het eerder het slaapgebrek is dat optreedt door bezig te zijn met sociale media dat tot directe problemen leidt bij tieners dan de sociale media zelf.

2 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Opvoeden is dingen durven toelaten maar ook VERBIEDEN. 'Verbieden' is het moeilijkst, en daar zijn oma en opa radicaal tegen (geweest): in de jaren 1960 was het verboden om te verbieden. Popmuziek moest kunnen, de jeugd was de toekomst, wég met het establishment, 'sex and drugs and rock 'n roll'!! Dus, wie zal nu de jeugd van tegenwoordig opvoeden???
  • Bianca Vantieghem

    5 jaar geleden
    Het grootste vergif zoals het nu is!! Niet alleen bij jongeren trouwens. Het moest de mensen zogezegd dichter bij elkaar brengen maar het zorgt alleen maar voor verdeling en manipulatie. Dan nog maar te zwijgen over hoe die bedrijven er geld aan verdienen en de praktijken die ze daarvoor gebruiken. Het bekijken en afluisteren van privezaken bijvoorbeeld. Mensen staan daar veel te weinig bij stil.