REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Banken onvoldoende voorbereid op harde brexit

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag kritiek geuit op de traagheid waarmee de banken voorbereidingen treffen voor de brexit, nu een brexit zonder akkoord dreigt tegen eind oktober.

10 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Hoe kan dat nu??? Al die regelgeving die ervoor moet zorgen dat de banken solide zijn? De stress tests waren altijd voorbeeldig ! Nu plots dit? Ach, men is zich al aan het indekken. gellukig heb ik voorkennis en heb me al uit het FIAT systeem uitgecheckt.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Alle de Vlaming hieronder weet het weer allemaal beter. Ik zou zeggen stel u kandidaat bij de volgende verkiezing en bewijs u eens. En Dirk Claeys denk jij nu echt dat het probleem alleen in de België of de EU zal zijn neen dat is wereld wijd. De vorige crisis was de schuld van de VS.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    De negatieve beurzen zijn de voorloper van het kwaad, een nagatieve rente' een haperende economie, onhoudbare staatsschulden, de crisis van 2008 herhaald zich, maar dan 10x erger! Iedereen is gewaarschuwd , bij een nieuwe bankencrisis mag geen enkele staat geld voorschieten als redding, en de 100 000€ bankenwaarborg zal een utopie zijn want de kas is leeg in België! Of denkt iedereen dat ze 100 miljard gaan lenen om iedereen zijn bankwaarborg te gaan betalen!
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Als er door 1 land de Europese gemeenschap valt hoe sterk is Europa dan nog vragen
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    De banken hebben ons geld niet nodig. Integendeel ze zijn het liever kwijt. Als uw bank geld nodig heeft dan drukt de eu de biljetjes gratis voor de bank. Als de bank geld te veel heeft omdat ze het niet uitgeleend krijgt moet ze het stationneren bij de europese nationals bank en moet ze daar intresten op betalen. Boete dus. Spaarders gaan dus zolang die europese drukkerij bestaat geen cent interest meer krijgen. Europa is er niet voor U maar voor de banken internationals en grote bedrijven.