Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Greta Thunberg met zeilboot naar klimaatconferentie in New York vertrokken

Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) is woensdagmiddag vanuit het Verenigd Koninkrijk met de zeilboot naar New York vertrokken. Daar zal ze een klimaatconferentie bijwonen. Greta weigert om te vliegen en daarom was de boot de enige optie om de Atlantische Oceaan over te steken.

30 reacties

  • Dirk Kerkhof

    5 jaar geleden
    Waarom vermeld de journalist niet dat de bemanning - met o.a de zoon van princes Caroline van Monaca, - in New York afgelost worden met een nieuwe bemanning die per vliegtuig overgevlogen wordt. De milieubewuste bemanning vliegt dan met een ander vliegtuig terug naar Europa. Dus in totaal een 12 tal vliegtickets om die milieu show in het nieuws te brengen! Tijd dat de media ons eens alles verteld en ons niet voor debielen houdt.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Ze kon natuurlijk niet anders. Maar eens gezien wat er op de boot staat? Yachtclub de Monaco. Als er nu een kliekje is die zich totaal niets aantrekken van CO2 is het toch wel in Monaco. Ja op papier, maar wel zelf grondig over en weer vliegen. Geloofwaardigheid 0.0.
  • Marc Saerens

    5 jaar geleden
    Wie, O wie gelooft nog dat het om het klimaat gaat? Dit is één grote propagandastunt aan 't worden. En zo milieubewust is dit ook niet, van wat is die supersnelle boot gemaakt? Hoe houdt zij contact? Nee, ik geloof er geen 'ballen' van!
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Het moet toch plezant zijn om om zulke manier de wereld eens te gaan bekijken, eens naar de paus, dan weer naar het amazonegebied, dan wat city-trippen, en naar de europese gemeenschap waar je handen door de voorzitter gekust worden. Wie organiseert dat toch allemaal?
  • Patrick Huwel

    5 jaar geleden
    En gaat ze ook met een zeilbootje terugkeren??