De geplande afschaffing van de woonbonus zal nieuwbouw immers alweer benadelen tegenover bestaande woningen en renovaties.
Volledig scherm
De geplande afschaffing van de woonbonus zal nieuwbouw immers alweer benadelen tegenover bestaande woningen en renovaties. © Shutterstock

Vastgoedsector wil meer stimuli voor nieuwbouw als reactie op afschaffing woonbonus

De Beroepsvereniging van de vastgoedsector (BVS) heeft de Vlaamse onderhandelaars opgeroepen om nieuwbouw meer te stimuleren. De geplande afschaffing van de woonbonus zal nieuwbouw immers alweer benadelen tegenover bestaande woningen en renovaties, zo stelt de BVS in een reactie op de startnota voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

23 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Deze sector moet een grondig doorgelicht worden ... Uit ervaring gesproken , er circuleert daar veel zwart geld in het rond ! En de bouwpromotoren en makelaars ze zitten in je zakken om grote sier te kunnen maken ?
  • Sébastien Bo

    5 jaar geleden
    Nieuwbouw stimuleren is regelrecht tegen de betonstop, ik kan wel begrijpen dat renovaties extra premies moeten krijgen zo dat er minder verkrotting is, zo blijft er toch nog een beetje groen over.Want bij nieuwbouw verdwijnt er nog veel meer natuur.
  • franky van semmertier

    5 jaar geleden
    Dank u wel! Toch nog een organisatie met logica.N-va kopstuk Bart De Wever daarintegen ging alvast eens het omgekeerde implementeren nl.woonbonus wegnemen, via de registratie compensaties geven dewelke alleen op bouwgrond en bestaande woningen zal gelden terwijl er mensen zijn zoals ik die meegaan in de ecologische gedachte van nieuwbouw dewelke al veel duurder is en daarboven nog eens zullen bestraft worden door geen enkele compensatie hiervoor te krijgen. Btw nieuwbouw van 21%naar 6% brengen!
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Zien ze hun mega winsten verdwijnen ?
  • stefaan lalonge

    5 jaar geleden
    De wereld op zijn kop. De overheid zou moeten stimuleren terwijl zij zelf 3 of meer procent per deal in de pocket steken. Deze sector moet aan banden gelegd worden. De winst zou moeten beperkt worden tot maximaal 1 procent en dat is ruim genoeg. Ook de notariskosten en taksen voor de staat moeten beperkt worden. We worden uitgeperst als een citroen wat betreft belastingen op woningen. Is de kadastrale belasting en de erfrecht taks geen regelrechte diefstal. Hoelang pikken we dit nog???