© BELGA

Pro League start zoektocht naar nieuw miljoenencontract

De Pro League is gestart met de procedure van de verkoop van de uitzendrechten van de Jupiler Pro League en de Belgische Super Cup. Dat deelde de belangenvereniging van de 24 profclubs woensdag mee op zijn website.

De Pro League moet op zoek naar een nieuwe partner om vanaf volgend seizoen de uitzendingen van de Super Cup en de wedstrijden van de Jupiler Pro League in België en Luxemburg te garanderen. “Deze competities worden gekleurd door de grootste nationale en internationale talenten en de meest passionele fans. Daarom hanteert de Pro League, in het belang van de kijkers, de hoogst mogelijke productiestandaarden en zoekt het de beste lokale en regionale partners om kwalitatieve uitzendingen tot bij de kijkers te brengen, waar zij zich ook bevinden”, klinkt het in een persbericht.

De Italiaanse mediamagnaat MP&Silva zal opnieuw een adviserende rol spelen. In eerste instantie wil de Pro League “informatie vergaren op de binnenlandse markt met betrekking tot huidige en/of potentiële partners die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van de audiovisuele rechten van de competities”. Geïnteresseerde partijen krijgen tot en met 9 december om hun belangstelling kenbaar te maken.

Het vorige contract voor de seizoenen 2014-2015 tot en met 2016-2017 werd binnengehaald door Belgacom, Telenet en VOO. De Pro League ving toen 70 miljoen euro per seizoen voor de televisierechten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer