Op de Open Arms liep de spanning de afgelopen uren en dagen hoog op.
Volledig scherm
Op de Open Arms liep de spanning de afgelopen uren en dagen hoog op. © AP

Spaans reddingsschip Open Arms op weg naar Lampedusa na beslissing rechtbank

Een boot met circa 160 geredde migranten aan boord moet worden toegelaten tot de Italiaanse territoriale wateren. Dat besloot een rechtbank in Rome, die oordeelde dat direct hulp moet worden verleend aan opvarenden die dat hard nodig hebben. Het schip zette na de beslissing koers richting het eiland Lampedusa.

31 reacties

  • Robert Van Garderen

    5 jaar geleden
    @nema de Geest Algerije, Tunesië en Egypte zijn veilige havens en dichterbij. Ok niet sinterklaas Europa wel veilig. Ze wisten dat Italië ze niet wilde toelaten. Dit is dus gewoon provocatie van een soeverein land.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Schandalig dat ze nu verplichten om al die mannen hier binnen te laten. Een mens voelt zich niet meer veilig en dit in gans Europa . Die politiekers/ rechters spelen een heel vies spelletje. Stuur ze naar Egypte,marokka,Tunesië enz. Maar NIET Europa .
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Elke water taxi migrant is goed voor 10000 extra stemmen extreem rechts
  • Thierry Willems

    5 jaar geleden
    inderdaad ,in europa zijn de mensen dat beu!!!genoeg NIET EUROPESE landen waar ze veilig aan wal kunnen gezet worden, EN dan nog met de zelfde cultuur en godsdienst,wat in EUROPA niet is. politieke spelletjes.....
  • Antoine De Geyter

    5 jaar geleden
    Als deze mensen worden opgevist vóór de Lybische kust, kunnen ze aan de meest nabije kust of haven in veiligheid gebracht worden. In dit geval beginnen de ngo's zich schuldig te maken aan mensensmokkel.