Kleinzoon doodt grootvader in Moerbeke, oma kan vluchten

Bij een familiedrama in Moerbeke, bij Geraardsbergen, is een grootvader doodgestoken door zijn 23-jarige kleinzoon. De dader is opgepakt door de politie en wordt voorgeleid voor doodslag, de grootmoeder kon wegvluchten.

tg,dvp, wer, gjs

Het familiedrama deed zich woensdagavond voor in de Stoffelstraat in Moerbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen. De 23-jarige Nick A. belde er korte voor 20 uur aan bij het huis van zijn grootouders Julien (81) en Lucile (81). Niet veel later ontstond er een felle discussie tussen kleinzoon en grootvader. Nick A. kon een mes en schaar bemachtigen in de keuken en stak zijn opa meermaals. Hij raakte hem daarbij ook in de hals. Grootvader Julien overleefde de aanval niet.

De grootmoeder wilde nog tussenbeide komen, maar de dader keerde zich ook tegen haar. Daarop is de vrouw het huis uitgevlucht en heeft ze de hulpdiensten verwittigd. Bij hun aankomst verkeerde ze in shock, maar ze bleef verder ongedeerd.

Drugsproblemen

De politie kon de dader probleemloos arresteren. Volgens het parket was hij in de woning aan het wachten op de hulpdiensten. Hij wordt donderdag verhoor en zal vermoedelijk vrijdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter voor doodslag op zijn grootvader.

Over zijn exacte motief is nog niets geweten. Zeker is dat Nick A. in het verleden met drugsproblemen kampte en een tijdlang werd opgenomen in een ontwenningskliniek. Zijn grootvader had onlangs verschillende gronden verkocht. Buurtbewoners vermoeden dat Nick misschien geld kwam halen om zijn drugsverslaving te financieren.

Parket en politie onderzoeken echter nog de precieze omstandigheden van het drama en de exacte motieven van de jongeman.

© dvp

© dvp

© dvp

© dvp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen