Archiefbeeld. Huurling Nicholas Slatten in juni 2014.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Huurling Nicholas Slatten in juni 2014. © AP

Opnieuw levenslang voor Amerikaanse huurling die bloedbad aanrichtte in Irak

Een rechter in de VS heeft woensdag een oud-medewerker van het paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf. 

8 reacties

  • Eddy Gysbrechts

    5 jaar geleden
    Het wettelijk kader van operaties voor kontrakters die werken voor het Amerikaans leger en het wettelijk kader van Amerikaanse soldaten is niet evenwaardig. Je kan niet zomaar iemand neerschieten,eerder enkel in geval van zelfverdediging. Maar veroordeeld worden in een Amerikaanse rechtbank is wel een brug te ver.Kontrakters doen tenslotte het werk van de reguliere troepen dus zouden dezelfde regels dienen toegepast. Een Irakese rechtbank zou eventuele claims tot schadevergoeding kunnen maken.
  • Thierry Willems

    5 jaar geleden
    sommige rechters toch,waarschijnlijk een democraat(politiek gekleurd)zoals in belgie
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    Nee ze deden hun job niet, ze hebben onschuldige burgers gedood die rustig zaten aan hun Nisour plein... Gerechtigheid bestaat plots ni meer bij die reacties hier precies!
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Er zijn er weeral die het doodnormaal vinden dat een huurling (want dat is hij) die de smerige zaken moet opknapen die de soldaten niet mogen doen zomaar 14 ongewapende mensen men doodschieten. Ziekelijk denken noem ik dat. Volledig geschift!
  • philippe claes

    5 jaar geleden
    schandalig !