Labourleider Jeremy Corbyn.
Volledig scherm
Labourleider Jeremy Corbyn. © EPA

Labour wil Boris Johnson afzetten om harde brexit te vermijden

UPDATEDe leider van de Britse oppositiepartij Labour, Jeremy Corbyn, wil een harde brexit vermijden door de regering van Boris Johnson te laten vallen. Zo wil hij nieuwe verkiezingen organiseren.

18 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Jozef Hendrickx. Uw verklaring klopt niet zo beste man.... De Zwitsers voeren de uitslag van een Rerendum pas uit met een 2/3 voor stemmen. Als amper 51% op 70 voor stemt heemt men in wezen niet eens de helft van de kiezers. Feit is, bij de Brexit stemming zijn de pro brexiteers met vals nieuws, valse beloftes naar de stembus gelokt en werden de anderen wijsgemaakt niet de gaan stemmen dat er geen gevaar was voor het EU lidmaatschap
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Jozef Hendrickx met dat verschil dat in Zwitserland wel een duidelijke 2/3 meerderheid moet voor een referendum wordt uitgevoerd. Hier spreek je van 51% voor brexit op 70% van de kiesgerechtigde dus eigenlijk heb je nog niet eens een meerderheid van de bevolking.
  • Kees Huls

    5 jaar geleden
    Onze democratie is gebaseerd op het kiezen van politiekers om ons te vertegenwoordigen ervan uitgaande dat deze capabel zijn. Referenda over gecompliceerde zaken laten mensen met hun onderbuik zich uitspreken, zonder kennis van zaken. Europa hebben we nodig als tegenwicht tegen China, Japan, India. Wel zouden alleen financiële en economische kaders door de EU moeten worden gesteld en dagelijkse zaken door de regio's laten regelen. Oplossing voor België, Schotland, N. Ierland en Catalonië.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Bij de volgende verkiezingen krijgen zowel de Tory als de Labour party een serieus deksel op hun neus. Al jarenlang komen ze er niet uit hoe de Brexit aan te pakken en hebben ze aldus niets verricht. Ondertussen zijn op nationaal vlak serieus wat aandachtspunten verwaarloosd. Met Boris Johnson aan het hoofd nu is de kamikaze-raket volledig gelanceerd.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Aflevering 3527 van de Brexit soap gaat binnenkort in première !!! Allen daarheen !