AP
Volledig scherm
© AP

Belg fraudeerde voor 1 miljoen dollar bij beurshandel in New York

GeldEen Belg met een topfunctie in de energiesector voor ongeveer 1 miljoen dollar gefraudeerd bij beurshandel met voorkennis in New York. Hij kreeg hulp van een ex-studiegenoot die hij kende van op de universiteit in Brussel. Nicolas Z. (46) werd op vraag van het FBI opgepakt in Europa en uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij is opgesloten. Hij riskeert vijf jaar cel.

69 reacties

  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    Met voorkennis handelen op de beurs is enkel toegelaten als je deel uitmaakt van het elite groepje uiteraard. Elke markt is immers gemanipuleerd, (((zij))) beslissen alles.
  • Luc Besson

    5 jaar geleden
    5 jaar cel ? Hier in België worden ze Europees commisaris !
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Meneer Poupehan die baron (waarom denkt u?) werd, meneer mestkever uit Berlare, Telefoontje uit dikke villa in Zuid-Frankrijk, enz. En niemand gestraft. Heb meer vertrouwen in het gerecht van Trump dan in dat van Gent en andere.
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Trump alles doet met voorkennis en alzo zijn effectenportefeuille sterk opwaardeert, telkens hij een tweet stuurt zakken of stijgen de beurskoersen, dus hij weet perfect wanneer er moet gekocht of verkocht worden.
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Hier in België zijn er die dat ook doen en er mag van die persoon nog geen rekeninguitreksel gevraagd worden.