De Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson © REUTERS

"Bij harde brexit is recessie voor Belgische economie onvermijdelijk”

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is duidelijk: een harde brexit op 31 oktober, dus zonder akkoord, zou een ramp zijn voor onze economie. Dan is volgens de organisatie een recessie, of een achteruitgang van de economische groei, zo goed als onvermijdelijk. “Er is dringend een regering nodig om voor stabiliteit te zorgen”, voegen analisten toe.

252 reacties

  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    En wie zijn schuld is het dat de autosector slecht draait? Zou het misschien iets te maken hebben met alle wegpest maatregelen? En wie zijn schuld is het dat er geen Brexit deal is? De hooghartige Fransen en Duitsers moeten eens in eigen boezem kijken.
  • Fonz Ooms

    5 jaar geleden
    Waarom doen wij niet mee met de engelsen ? Buiten de EU is veel meer te doen en te verdienen. De EU bestaat uit enkele betalende landen en voor de rest uit meelopers en "krijgers".
  • m m

    5 jaar geleden
    De recessie voor de werkman en gepensioneerde is in België al enkele jaren bezig. En toch blijven de "onderhandelaars" daar in Brussel lachen en de kiezer bedriegen.
  • Jan De Schutter

    5 jaar geleden
    Allez ze hebben al een uitleg klaar voor de deze legislatuur, tis allemaal de fout van de brexit...
  • Willy Driesen

    5 jaar geleden
    hoe meer recessie hoe liever dat ik het heb, dan trek ik mijn onderste lade nog eens open , knal nog wat centen op de beurs en met mijn portie geduld komt dat allemaal goed (gevuld) terug in de tuit !!! WIEHAHHHHH !!!!