De bacteriën verspreiden zich mogelijk via weilanden waarop dieren uitwerpselen hebben achtergelaten en via dierlijk bemest gras, waar mensen op zitten.
Volledig scherm
De bacteriën verspreiden zich mogelijk via weilanden waarop dieren uitwerpselen hebben achtergelaten en via dierlijk bemest gras, waar mensen op zitten. © EPA

Driekwart festivalgangers draagt uitwerpselbacteriën op de handen

Wetenschappers van de Universiteit Utrecht adviseren festivalgangers om niet alleen gehoorbescherming mee te nemen, maar ook een ontsmettingsmiddel voor de handen. Volgens de onderzoekers zitten er bij driekwart van de bezoekers uitwerpselbacteriën (Enterobacteriaceae) op hun handen.

9 reacties

  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Misschien kunnen ze de wet eens aanpassen zodat de muziek iets stiller wordt gezet zodat er geen gehoorbescherming nodig is. Dat zal de overlast ook beperken.
  • Fred De Meulemeester

    5 jaar geleden
    Dit is dus niks nieuws en heeft dus al altijd bestaan maar ineens gaan ze het benoemen en de grootste achterlijken gaan er ineens probleem van maken gewoon omdat het gezegd is geweest!In al die jaren geen zieken of doden maar wacht nu eens af hahaha
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Dat verdrijft de geur van drugs!
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Als je de ticketprijzen ziet van festivals tegenwoordig begrijp ik niet waarom daar geen sanitaire containers staan met normale Engelse toiletten en lavabo's ipv die vieze dixies. Kan je gewoon doortrekken en achteraf de handen wassen. Desnoods nog een douchecontainer.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Wat zou je willen met zoveel mensen samen en meestal vuile wc s en sommigen die het niet nodig vinden handen te wassen