Filip en Mathilde zetten punt achter staatsbezoek aan Nederland

© BELGA

Het Belgische staatsbezoek aan Nederland is woensdagavond officieel afgesloten in Kasteel Heeze, niet ver van de Belgische grens.

Het Kasteel Heeze, ten zuidoosten van Eindhoven, is een van de laatste nog bewoonde kastelen in Nederland. Het vormde woensdagavond het decor voor de laatste activiteit van de koninklijke familie bij onze noorderburen.

In een sobere slotceremonie namen onder meer baron Tuyll van Serooskerken - eigenaar van het kasteel -, Paul Verhoeven, burgemeester van Heeze-Leende, en de ceremoniemeester van het Nederlands koningshuis afscheid van het Belgische koningspaar. Willem-Alexander en Maxima waren niet meer aanwezig bij de korte plechtigheid.

Vervolgens trokken koning Filip en koningin Mathilde per wagen weer naar België.

Daarmee komt er officieel een einde aan het eerste Belgische staatsbezoek aan Nederland sinds het jaar 2000. Op drie dagen tijd werden een heleboel economische, politieke, culturele en academische instellingen bezocht en werd er ook een verdrag ondertekend dat de Belgisch-Nederlandse grens lichtjes verlegt.

Woensdagnamiddag had koning Filip op de High Tech Campus in Eindhoven nog een symposium bijgewoond over de duurzaamheid van water. De koningin was op hetzelfde moment in Veghel aanwezig bij de opening van ‘ZiN’, een zogenaamd inspiratielab van de Nederlandse voedingsgroep Sligro. Daar worden binnenkort startende ondernemers in de horeca begeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen