Ivan Sosa grijpt de macht in Ronde van Burgos

door
Belga
Leestijd 1 min.

Uittredend winnaar Ivan Sosa is de nieuwe leider in de Ronde van Burgos (Spa/2.BC). De Colombiaan van Team Ineos won de derde etappe met aankomst na 150 kilometer bovenop de Picon Blanco. Dat gele trui Giacomo Nizzolo weinig kans maakte om zijn leiderstrui nog een dag langer te mogen dragen, was al voor de start duidelijk: de aankomst lag bovenop een klim van ruim acht kilometer lang, niet het geliefkoosde terrein van de Italiaanse winnaar van de openingsetappe.

Zes renners reden een groot deel van de rit aan de leiding, onder wie de Belg Bart De Clercq. Pas op de flanken van de slotklim werden zij terug bijgehaald. Nadien dunden de ploegen van de belangrijkste favorieten het peloton uit: Team Ineos en Movistar, in dienst van Giro-winnaar Richard Carapaz.

David de la Cruz was de eerste die het tweemaal probeerde, maar het was zijn ploegmaat Sosa die met twee demarrages voor de definitieve beslissing zorgde. De amper 21-jarige Colombiaan won uiteindelijk met zeventien seconden voorsprong op de Spanjaard Oscar Rodriguez en 24 op diens landgenoot Antonio Pedrero.

De rangorde en verschillen in de top drie van het klassement zijn dezelfde als die van de rituitslag. De Ronde van Burgos eindigt zaterdag.

bron: Belga