Tim Wellens.
Volledig scherm
Tim Wellens. © BELGA

Wellens wint opnieuw korte, maar zware Ardennenrit en is nieuwe leider: “Deze zege is voor Bjorg”

BinckBank TourNa drie keer Sam Bennett, heeft de BinckBank Tour op de vierde dag een nieuwe ritwinnaar gekregen. Tim Wellens greep de macht in een korte, maar zeer pittige Ardennenetappe. De renner van Lotto-Soudal haalde het na 96 kilometer in Houffalize nipt voor Marc Hirschi, Laurens De Plus werd derde. Wellens, die ook al in 2015 en 2017 won in Houffalize, is ook de nieuwe leider en droeg zijn overwinning op aan zijn overleden ploegmakker Bjorg Lambrecht.

19 reacties

  • Jochen Scheys

    5 jaar geleden
    Wat heb ik hier eerder gezegd, alle criticasters ten spijt! I rest my case! Wellens is een 2e rangscoureur. Rit is wat langer en hij kan niet meer mee. Moest absoluut mee zijn met de 3 andere, schitterend presterende, Belgen. No excuses!
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    de uci ranking liegt niet he !
  • Johan Maddens

    5 jaar geleden
    Proficiat Tim . Ik zou je erelijst willen . En wat wordt er hier gemeld een tweederangs coureurke . De meeste toppers zijn al tegen de lamp gelopen en jij nog niet .Doe zo verder .
  • Ronny Lemmens

    5 jaar geleden
    Om te beginnen een dikke proficiat aan Tim! Aan de zogezegde kenners probeer een een kermiskoerske te winnen. Dit is wel world Tour. Gust kent van koers niets! Maak eens de volledige analyse van de baloise belgium tour. Indien je dat niet kan wil ik je dat wel eens uitleggen. Meneer Peeters: overroepen Wellens wint zijn 5 de wedstrijd dit seizoen. Waar zitten de echt bejubelde en overroepen Belgen door Wuyts met in zijn zog Sporza? V avermaat ? Naesens? Nog verder Vanmarcke? Niet te zien!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Wellens heeft een voordeel op sommige andere renners : hij weet wat hij kan en heel erg goed wat hij niet kan. Dat is een gave. Ik denk dat er in het profpeloton velen rondrijden die maar al te graag de erelijst van Wellens zouden willen. En voor alle duidelijkeid : neen , hij is geen Merckx, Boonen of wie dan ook. Hij is gewoon Tim Wellens.